Euroopan sukellushistoriallinen tapahtuma

Alla alustava ohjelma. Luennot ovat englanniksi. Lue lisää kuvan alta.

Perjantai — retkiä ja tutustumisilta grillaillen

Kun pitkämatkalaiset on majoitettu S/S Boreen, pidämme tervetuliaistilaisuuden ja tutustumme sitten Merikeskus Forum Marinumiin ennen huristelemista bussilla telakalle. Telakkavierailun jälkeen tutustumme ammatti­sukellus­firmaan ja yhdistyksemme omiin kokoelmiin. Illalla on tutustumisilta grillailun ja saunomisen merkeissä: Turun NMKY:n Sukellusjaosto tarjoaa tilat ja Ursuk Oy ruuat. Retkiohjelmasta peritään osallistumismaksu kustannusten (mm. kuljetukset) kattamiseksi.

Lauantai — sukeltamista ja iltajuhla

Historiallisilla kamoilla sukeltaminen on yleisötilaisuus. Maauimala toki pyytää pääsymaksua (5½€). Maauimalan pääsymaksun maksaneet, niin konferenssivieraat kuin uimarit, saavat kokeilla sukelluskellolla sukeltamista ja muutakin. Myös omat historialliset sukelluskamat kannattaa tuoda mukaan. Kiinnostuneelle yleisölle on lisäksi tarjolla laitesukelluskokeilu. Iltapäivällä on aikaa kamojen kuivaamiseen, lepoon ja kaupunkiin tutustumiseen ennen iltajuhlaa. Ravintolalaivalla nautittu kolmen ruokalajin illallinen maksaa kalleimmillaan noin 45€ ilman juomia, mutta halvempia vaihtoehtoja toki listalta löytyy.

Sunnuntai — yleisöluentoja

Sunnuntaina pidetään englanninkielisiä luentoja sukeltamisen historiasta. Ohjelma päättyy noin kello 17:00. Aiheena näissä on sukeltaminen kivikaudelta Rooman vallan aikaan, Suomessa valmistetut syvänmeren sukellusveneet Mir 1 ja Mir 2, vahvistamaton aihe, harrastussukelluksen alkuvuodet jyväskylän seudulla sekä sukeltamisen kehittyminen nähtynä postimerkkien kautta.

Linkkejä