Mielenkiintoisimmat välineet eivät kuitenkaan ole suurimpia. Sukellushistoriallisesti tärkein väline on varmaankin erään tunnetuimman harrastussukelluksen pioneerin Ora Patoharjun valmistama kapillaarisyvyysmittari.
Hieno lisä kokoelmiimme on myös toisen pioneerin Bror-Erik Janssonin ja hänen poikansa Peter Janssonin valmistama sukellussuunnistustorpedo. Mukana on isän ja pojan laatima opaskirja sukellussuunnistukseen.
Mielenkiintoinen on myös hopeinen mitali, jonka joku on saanut toisena palkintona sukelluskalastuskilpailussa Hangossa vuonna 1968.
Toisaalta jokainen näyttelyssä oleva väline ja laite sisältää oman tarinansa. Monet välineet ovat uniikkikappaleita, joita ei löydy muualta, Suomestakin vain yksittäisiä kappaleita.
Näyttely avoinna
Turkulainen ammattisukellusyritys DG-Diving Group on mahdollistanut pienen näyttelymme/museomme toiminnan. Suurkiitokset arvokkaasta panoksesta! Valitettavasti SSHY voi pitää näyttelyään avoinna ainoastaan sopimuksen mukaan, koska museota ylläpidetään talkoovoimin. Ryhmä on tietysti aina hyvä, mutta ryhmän koko voi vaihdella välillä 1-10 (15). Jos kiinnostaa, ota yhteyttä!
Lisää välineitä?
Suomessa, kuten kaikkialla muuallakin on runsaasti sukellusvälineitä, joita ei enää kukaan koskaan tule käyttämään. Niitä voi lahjoittaa kokoelmaan. Ostaminen ei ole mahdotonta, mutta vaikeaa. Yhdistyksellä ei ole rahavaroja tähän tarkoitukseen. Kaikki lahjoitukset otetaan kiitoksella vastaan. Kaikki sukellukseen liittyvä kelpaa. On jopa tärkeää, etteivät ”vanhat sukellusvälineet” olivatpa ne mitä tahansa, joudu hukkaan.