Viro, Tallinna, Viron merimuseo

Tallinnan merimuseo

Tallinnan merellinen museotarjonta keskittyy kahteen paikkaan. Merenkulkumuseo on Vanhassa kaupungissa Paksussa Margaretassa, joka on osa kaupungin muuria. Lentosatamassa on uusin osa. Ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Varsinaisesti ei sukellusta ole tarjolla, mutta Paksussa Margaretassa on muutama mielenkiintoinen kohde.

Paksun Margaretan erikoinen sukeltaja tervehtii ensimmäisenä tulijaa. Jännittävä panssaripuku, jota ei kuitenkaan tiedettävästi ole käytetty sukeltamiseen. 
Hyvä kokonaisuus. Sukeltajall kolmen pultin venäläinen kypärä, ”kolmikannunen” pumppu, ilman laatikkoa ja kaksisylinterinen pumppu, jonka alkuperä saattaa olla ranskalainen Denayrouze-Rouyauquaroll, mutta pumppu on valmistettu Venäjällä.
Maalaus Estoniasta hallitsee yhtä seinää. Ehkä ei sukellushistoriaa, mutta vaikuttava maalaus. Estoniasta on olemassa vain pari taulua. Toisessa ei ole laivaa, ei ihmisiä, vain meressä korkeassa aallokossa kelluvia pelastusliivejä. Sen on maalannut tuhoisana yönä itse pelastustehtävissä paikalla ollut merivartija.

Tallinnan uudessa merimuseossa, vesilentokoneiden hangaarissa ei varsinaista sukellusta ole esillä. Sen sijaan sukellusvene Lembit on mielenkiintoinen tutustumiskohde.

LISTA MAAILMAN SUKELLUSMUSEOISTA

KERRO LISTALTA PUUTTUVASTA MUSEOSTA TAI PÄIVITÄ TIETOJA