Palaa Tietoja

Tietosuojaseloste

Tämä on Euroopan yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) ja Suomen tietosuojalain edellyttämä selostus henkilötietojesi käsittelystä.

1. Keitä olemme

Suomen Sukellushistoriallinen yhdistys ry.

https://www.sukellushistoriallinenyhdistys.fi
osoite@sukellushistoriallinenyhdistys.fi (osoite on info)
Yhdistysrekisterinumero 206.526

2. Mitä henkilötietoa keräämme ja miksi

Keräämme sellaisia tietoja kuten

  • nimi tai nimimerkki, sähköpostiosoite ja profiilikuva,
  • kirjoittamasi kommentit, kirjoittamasi viestit keskustelufoorumilla, täyttämiesi lomakkeiden tiedot (myös käyttäjäprofiili jos sellaisen luot), meille lähettämäsi valokuvat ja muun median metadatoineen sekä kirjoittamasi artikkelit ja sivut,
  • käyttämäsi laitteen verkko-osoitteen (IP-osoite) ja selaimesi luovuttamat tiedot (kuten selaimen versio, kielet, käyttöjärjestelmä, evästeet ym.)
  • roskaviestien suodattamiseen Akismetillä ja/tai reCAPTCHA:lla tarvittavan tiedon

mahdollistaaksemme kommentoinnin, keskustelun, yhteydenotot, kirjautumisen ja muut blogin/nettisivun/foorumin käytössä tarvittavat tavanomaiset toimenpiteet sekä varmistaaksemme sivustomme turvallisuuden. Jäsenhakemuslomakkeessa pyydämme jäsenyyden hoitamiseen tarpeelliset tiedot. Lisäksi keräämme tilastotietoja sivustomme kävijöistä voidaksemme kehittää yhdistyksemme toimintaa ja viestintää. Lue tarkempi selvitys alta.

Kommentit

Jos jätät kommentteja sivustolle, keräämme kommenttilomakkeessa olevat tiedot (kuten sähköpostiosoitteen) sekä IP-osoitteen ja selaimen luovuttamat tiedot roskaviestien tunnistamisen helpottamiseksi. Lisäksi voimme hakea Gravatar-palvelusta (anonymisoidun) sähköpostiosoitteesi perusteella kuvakkeen, mikäli sellainen siellä on jaossa. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Lomakkeet

Lomakkeilla lähetetyt tiedot tallennamme ja lähetämme yhdistyksemme hallinnoimalle Google:n tarjoamalle sähköpostitilille ja siitä edelleen seuramme ylläpitäjien henkilökohtaisille tileille. Tällainen tavanomainen sähköpostiliikenne on salaamatonta. Salattua sähköpostia emme toistaiseksi pysty tarjoamaan (salattu viestintä on sovittava erikseen). Keräämme myös IP-osoitteesi ja selaimesi luovuttamat tiedot roskaviestien estämiseksi. Lomakkeen täytön yhteydessä käytetään reCAPTCHA -varmennusta. Sen keräämät tiedot eivät jää meille. Lue lisää reCAPTCHA:sta alempaa.

Keskustelufoorumit

Mikäli luot tunnukset keskustelufoorumeillemme, keräämme sinulta antamasi tiedot ja asetamme evästeitä sen mukaan mitä alla kohdassa “Evästeet” on yleisestä kirjautumisesta tai rekisteröitymisestä kerrottu. Foorumin käyttäjätili ja blogin/nettisivun käyttäjätili ovat sama asia.

Mikäli kirjoitat keskustelufoorumeillemme, keräämme kirjoittamasi viestit (ja liittämäsi kuvat/muun median metadatoineen), IP-osoitteesi sekä selaimesi raportoimat tiedot samaan tapaan kuin kommentoinnin yhteydessä. Näitä tietoja voidaan käyttää keskustelun mahdollistamisen ohella myös roskaviestien estämiseen samaan tapaan kuin kommenttienkin yhteydessä.

Sähköpostilistat

Mikäli tilaat sähköpostiisi päätoimittajan kirjeet tai ilmoitukset sivujemme uudesta sisällöstä, tallennamme sähköpostiosoitteesi ja nimesi sekä valitut listat, jotta sähköposteja voidaan lähettää ja listoja ylläpitää. Tilauksen yhteydessä käytetään reCAPTCHA -varmennusta. Sen keräämät tiedot eivät jää meille. Lue lisää reCAPTCHA:sta alempaa.

Kirjautuminen Googlen tai Facebookin tunnuksilla

Nextend Social Login. Kun luot tilin, kirjaudut tilille tai linkität tilisi sosiaaliseen mediaan (Facebook, Google), kerätään nimesi, sähköpostiosoitteesi, profiilikuvasi, somepalveluntarjoajasi (social provider identifier) sekä pääsytieto (access token) kolmannelta osapuolelta (Facebook, Google). Nämä tiedot tallennetaan sivuillamme. Pääsykoodia käytetään tilin ja viestien tunnistamiseen sekä tietojen suojattuun käyttöön. Tiedot poistetaan sivuiltamme, kun poistat tilisi WordPressistä.

Mikäli kirjaudut Googlen tunnuksilla, saamme Googlelta nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä mahdollisen profiilikuvasi ja Google saa tietää että kävit sivuillamme.

Mikäli kirjaudut Facebookin tunnuksilla, saamme Facebookilta nimesi ja sähköpostiosoitteesi sekä mahdollisen profiilikuvasi ja Facebook saa tietää että kävit sivuillamme.

Toimintasi sisäänkirjautuneena

Olitpa kirjautuneena sivujen lukijaksi, avustajaksi, kirjoittajaksi, toimittajaksi tai ylläpitäjäksi ja olitpa kirjautunut sähköpostiosoitteella ja salasanalla tai Googlen tai Facebookin kautta, niin toimintasi lokitetaan, jotta kaikki tietävät mitä muut ovat tehneet ja yhteistyö jouhevoittuu. Tapahtumaloki esitetään ohjausnäkymässä. Lokituksesta antaa pyynnöstä lisätietoja sivujemme ylläpitäjä. Jos julkaiset jotain, tallennetaan julkaisun oheen tieto kirjoittajan tilistä.

Media

Mikäli lataat kuvia (tai muuta mediaa) tälle sivustolle, haluat ehkä välttää sellaisten tiedostojen lataamista, joihin on tallennettu paikkatieto (EXIF GPS). Sivuston vierailijat voivat ladata ja katsoa paikkatietoa kuvista, joita sivustolla on. Huomaa myös että kuviin tallennetut asiasanat ja muu metadata (EXIF, IPTC) on samoin katselijoiden saatavilla. Myös muissa kuin kuvatiedostoissa voi olla metadataa. Sivistolle ladatut tiedostot ovat periaatteessa koko maailman saatavilla. Varmista, että saat paljastaa kuvien sijainnin.

Evästeet

Eväste on pieni tiedonmurunen jonka nettisivu tallentaa selaimeesi. Sen sisältö voidaan lukea myöhemmin, joten kun palaat takaisin (tai siirryt seuraavalle sivulle), välityy tieto siitä mitä teit aiemmin/äsken tai evästeeseen voidaan tallentaa toistuvasti tarvittavaa tietoa (kuten tieto kielivalinnasta tai että olet kirjautunut sisään). Evästeitä käyttää sekä WordPress itse että siihen liitetyt toiminnallisuutta lisäävät lisäosat. Voit tarkastella evästeitä itse (Firefoxissa: Web-työkalut > Storage Inspector > Cookies tai paina SHIFT+F9). Halutessasi voit myös poistaa evästeitä.

Kun saavut sivustollemme tai vaihdat sivuston kieltä, tallennamme evästeen pll_language, joka sisältää selaimesi ilmoittaman ensisijaisen kielen (tai oletuskielen tai kielen, jonka olet sivumme kielivalikosta valinnut). Sen avulla voimme näyttää sivut kyseisellä kielellä ilman että joka sivulla joudut valitsemaan kieltä uudelleen. Tämä eväste säilyy selaimessasi vuoden, ellet erikseen sitä poista. Seuraavaksi asetetaan eväste merkiksi siitä sallitko seurantaevästeet Cookie_consent_status. Kielivalinnan tallentamiseen tällä ei tietenkään ole vaikutusta.

Jos jätät kommentin, voit valita nimen, sähköpostiosoitteen ja url-osoitteen tallennuksen evästeeseen. Tämä toiminto lisää käyttömukavuutta, koska lomaketta ei tarvitse täyttää jokaisella kerralla uudelleen kommenttia lisätessä. Evästetieto poistetaan selaimesta vuoden kuluttua tai kun itse poistat selaimestasi kyseisen evästeen tai kaikki evästeet. Evästeiden nimet: comment_author_{HASH}, comment_author_email_{HASH} ja comment_author_url_{HASH}.

Mikäli kirjaudut sivustollemme asetamme väliaikaisen evästeen wordpress_test_cookie, joka päättelee tukeeko selaimesi evästeitä vai ei. Tämä eväste ei sisällä henkilötietoa ja se poistetaan kun selainikkuna suljetaan. Asetamme myös evästeitä (wordpress_logged_in_{HASH}, 2 kpl wordpress_sec_{HASH}, wp-settings-{UID}, wp-settings-time-{UID}), jotka tallentavat kirjautumis- sekä näyttöasetuksesi. Kirjautumisevästeet poistetaan istunnon päättyessä (kun kirjaudut ulos tai kun istuntosi vanhenee automaattisesti kahdessa vuorokaudessa). Näyttöasetuksiin liittyvät evästeet wp-settings-[UID] ja wp-settings-time-[UID] poistuvat vuoden päästä. Mikäli valitset “Muista minut” kirjautumisen yhteydessä, kirjautumistietojasi säilytetään kahden viikon ajan. Mikäli kirjaudut ulos, kirjautumiseen liittyvät evästeet poistetaan samassa yhteydessä.

Mikäli kirjaudut Facebook- tai Google-tilisi avulla, asetetaan kirjautumisen aikana myös eväste SESSnsl. Tämä Nextend Social Login -lisäosan asettama eväste on tarpeen viestinnän suojaamiseksi sekä käyttäjän palauttamiseksi oikealle sivulle kirjautumisen jälkeen. Tätä evästettä ei käytetä käyttäjäseurantaan. Lue myös miten Google käyttää keräämäänsä tietoa ja lue Facebookin käytännöistä.

Lisäksi asetetaan joitakin ohjausnäkymän tilastoraporttiin liittyviä evästeitä kuten kuvaajassa näytettävä ajanjakso ja asia (gadwp_wg_default_dimension, gadwp_wg_default_metric, gadwp_wg_default_swmetric).

Mikäli julkaiset artikkelin tai muokkaat olemassa olevaa tallennamme selaimeen evästeen, joka sisältää muokattavan artikkelin ID:n. Eväste vanhenee yhdessä vuorokaudessa.

Myös sivujemme käyttäjistä kerättävä tilastotieto edellyttää evästeiden käyttöä. Evästeiden nimet: _ga, _gid, _gat. Lue lisää tämän kieltämisestä kohdasta Analytiikka.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Tämän sivuston artikkelit voivat sisältää upotettua sisältöä (esimerkiksi Googlen Youtube-videoita sekä muita videoita, muualta linkitettyjä kuvia, artikkeleita jne.). Toisilta sivustoilta tuodun upotetun sisällön avaaminen on verrattavissa siihen, että vierailija itse kävisi kolmannen osapuolen sivustolla.

Nämä sivustot voivat kerätä tietoa sinusta, käyttää evästeitä, upottaa kolmannen osapuolen seuranta­evästeitä ja monitoroida vuorovaikutustasi upotetun sisällön kanssa, mukaan lukien vuorovaikutuksen seuranta jos ja kun olet kirjautunut käyttäjänä sivustolle.

Analytiikka

Keräämme tilastoja sivujemme käytöstä Google Analytics -palvelulla. Keräämme muun muassa demografista dataa (kuten ikäryhmä ja sukupuoli) sekä käyttäjien kiinnostuksenkohteita. Me näemme tulokset nimettöminä tilastoina, joista ilmenee esimerkiksi kävijöiden ikäjakauma, maa/paikkakuntajakauma, kävijöiden määrä eri kellonaikoina ja paljon muuta. Tutustu Google Analyticsiin (demotili; käyttöohjeet; kirjaudu omilla Gmail-tunnuksillasi). Kun tiedämme minkälaista väkeä ja mistä maista sivuillamme käy, osaamme parantaa sivujamme ja toimintaamme. Lue lisää siitä miten Google käyttää keräämäänsä tietoa. Voit kieltää seurannan alla olevaa linkkiä napsauttamalla.

Tästä voit perua luvan yhteytesi tilastointiin
Disable Google Analytics

Googlen analytiikan tulokset esitetään myös sivustomme ohjausnäkymässä. Tämän mahdollistaa lisäosa, jonka on tehnyt Monster Insights LLC (“ExactMetrics”). Tietosuojakäytäntö.

Lue lisää kohdasta 6. Minne EU:n/ETA:n ulkopuolelle lähetämme tietosi.

3. Kenelle jaamme tietosi

Webhotelli ja auditointi

Sivujamme ylläpidetään Zoner Oy:n (Pakkalankuja 6, 01510 Vantaa) järjestelmissä Helsingissä ja Espoossa. Zonerin teknisellä henkilökunnalla (mm. tekninen tuki) on pääsy nettisivujemme tallentamaan tietoon. Sivustollemme voidaan myös tehdä tietoturva-auditointeja. Tällöin henkilötietojen suojasta huolehditaan tarvittavin keinoin.

Muilta sivustoilta upotettu sisältö

Lue lisää yltä kappaleesta 2. Jaamme tietoa ainakin Googlelle Youtube-videoiden katsomisen yhteydessä. Youtuben käyttöehdot sekä Googlen tietosuojaseloste.

Artikkelin tai sivun valinnainen edelleenjulkaisu Facebookissa

Jos sallit (sisään kirjautuneena sisällöntuottajana) kirjoittamasi artikkelin tai sivun uudelleenjulkaisun Facebookissa, jaetaan se tai osa siitä Facebookille julkaistavaksi. Huomioi tämä, jos teet yksityisempää julkaisua. Edelleenjulkaisu on omassa päätösvallassasi.

Gravatar-profiilikuvan hakeminen

Sähköpostiosoitteesta (jos olet sellaisen luovuttanut) luotu anonymisoitu hajautustieto (hash) voidaan lähettää Gravatar-palveluun, jotta tiedetään oletko Gravatar-palvelun käyttäjä (jotta kuvakkeesi voidaan hakea ja esittää). Gravatar-kuvakkeen haun yhteydessä lähtee tieto käynnistä sivullamme. Lähetettävä hajautustieto on periaatteessa anonyymi tunniste, mutta se yhdistyy mahdolliseen tiliisi Gravatarissa ja sinne antamiisi henkilötietoihin. Gravatar-palvelun tarjoaa Automattic Inc. Gravatar-palvelun tietosuojaseloste löytyy osoitteesta https://automattic.com/privacy/.

Automaattisen sisällöntuoton esto

Sivustomme on tarkoitettu ihmisten iloksi. Koska automaattisesti tuotettu sisältö haittaa tätä tarkoitusta, pyrimme tunnistamaan ja estämään automaattien (“robotit”, “botit”) tekemät kommentit, tilin rekisteröinnit, keskustelualueen viestit ja yhteydenotot. Tällä pyritään myös erityisesti estämään käyttöehtojen vastainen luvaton mainonta. Tämä suojaus tehdään Akismet-palvelulla jonka tuottaa Automattic Inc. sekä reCAPTCHA -palvelulla (“Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart”), jonka toteuttaa Google llc., jäljempänä ”Google”.

Googlelle lähettevät tiedot

Tietojemme mukaan Googlelle luovutetaan viite-URL, IP-osoite, vierailijoiden toiminta verkkosivuillamme, tietoja käyttöjärjestelmästä, selaimesta, kielestä, viipymisajasta, evästeistä, esitysohjeista (cascading style sheets) ja komentotiedostoista (javascript), käyttäjän syöttötoiminnasta (esimerkiksi näppäimistön käyttödataa) sekä reCAPTCHA-alueella tapahtuvista hiiren liikkeistä.

reCAPTCHAn yhteydessä lähetettyä IP-osoitetta ei yhdistetä muihin Googlen tietoihin, ellei käyttäjä ole kirjautunut sisään Google-tililleen hänen käyttäessään reCAPTCHA-lisäosaa. reCAPTCHA-palvelun kautta kerättyjen tietojen käyttöön sovelletaan Googlen käyttöehtoja: https://www.google.com/intl/fi/policies/privacy/

Automatticille lähetettävät tiedot

Automatisoidun Akismet-roskapostiestopalvelun tietosuojaselosteen (privacy policy) linkki on nähtävissä myös kommentointilomakkeessa. Kommentoimalla hyväksyt kommenttisi lähettämisen ulkopuoliseen tarkastukseen. Toisaalta kommentin lähettäminen on julkaisupäätös, joten yksityisyytesi ei kommentin sisällön osalta vaarannu. Nimi/käyttäjätunnus, sähköpostiosoite, kommentin teksti, verkosivun osoite, IP-osoitteesi ja selaimesi tunnistetiedot lähetetään myös.

Analytiikka

Google Analytics. Sivujemme käytöstä evästeillä luotu tieto siirtyy ja tallentuu Googlen järjestelmiin. Käyttäjän IP-osoitteesta poistetaan yksilöivä tieto ennen kuin osoite lähetetään Googlelle tilastointiin. Google voi toimittaa Google Analyticsin keräämiä tietoja kolmansille osapuolille lain sitä edellyttäessä (myös muu kuin Suomen laki) tai kolmansien osapuolten käsitellessä tietoja Googlen puolesta. Google Analyticsin käyttöehtojen mukaan Google ei yhdistä rekisteröityjen IP-osoitteita mihinkään muuhun Googlessa säilytettävään tietoon.

4. Kuinka kauan säilytämme tietoa

Varaamme oikeuden poistaa tietosi halutessamme. Erityisesti tämä koskee käyttöehtojen vastaista tai automaattisen ohjelmiston luomaa sisältöä. Minkään rajoittamatta voimme poistaa myös muita viestejä ylläpidon harkinnan mukaan.

Mikäli jätät kommentin, kommenttia ja sen metatietoa säilytetään toistaiseksi. Tämä tehdään siksi, että voimme tunnistaa ja hyväksyä lähettämäsi myöhemmät kommentit automaattisesti sen sijaan, että säilyttäisimme ne ennakkotarkastusjonossa (ensimmäinen kommenttisi saatetaan roskakommenttien estämiseksi ennakkotarkastaa; mainonta yms. on kommenteissamme kiellettyä). Kommentit ovat julkisia.

Lomakkeilla lähettämiesi tietojen säilytysaika riippuu viestin sisällöstä. Jos ilmoitat meille julkisen tiedon (kuten sukellushistoriallisen museon webosoitteen) liitettäväksi verkkosivuillemme, niin se säilytetään toistaiseksi. Jäsenhakemuksen tietojen säilytysaika on puolestaan sidottu jäsenyyden kestoon ja niitä käsitellään sisäisesti. Muut lomakkeilla lähetetyt tiedot säilytetään kunnes vastaanottaja (yhdistyksemme toimihenkilö) päättää poistaa saamansa tiedot (eli sähköpostin) tai kunnes pyydät sen poistamista. Poistopyyntö poistetaan tiedon poiston yhteydessä.

Jos rekisteröidyt käyttäjäksi, tallennamme ja säilytämme käyttäjäprofiilisi tiedot, kunnes poistat tilisi. Kaikilla käyttäjillä on mahdollisuus nähdä, muokata ja poistaa omia henkilötietojaan milloin vain. Ainoastaan käyttäjänimeä ei voi muuttaa. Verkkosivuston ylläpitäjät voivat nähdä ja muokata käyttäjäprofiilien tietoja. Mikäli kirjaudut sivuillemme/keskustelufoorumillemme Googlen tai Facebookin tunnuksilla, tallennamme saamamme tiedot toistaiseksi ja luomme sinulle tilin jota voit halutessasi käyttää myös ilman edellämainittuja tunnuksia (saat salasanan sähköpostiisi käyttämällä salasanan palautusta).

Mikäli osallistut keskusteluun foorumillamme, säilytämme näitä viestejäsi metadatoineen ja lähettäminesi liitteineen toistaiseksi. Keskustelualueelta ei automaattisesti poisteta vanhoja viestejä vaan ne pidetään yleisesti saatavilla. Keskustelu on julkista.

Google Analyticsilla sinusta kerätyt (mikä et ole tilastointia kieltänyt) tilastointiin tarpeelliset tiedot säilytetään 38 kuukautta eli reilut kolme vuotta.

5. Mitä oikeuksia sinulla on omaan tietoosi

Mikäli sinulla on käyttäjätili tälle sivustolle tai olet jättänyt kommentteja tai osallistunut keskusteluun, voit pyytää koostetiedostoa omista henkilötiedoistasi, sisältäen kaiken henkilötiedon, jonka olet meille antanut. Voit myös pyytää henkilötietojesi poistoa. Oikeus omien tietojen poistoon ei koske sellaista henkilötietoa, joka meidän on säilytettävä ylläpidollisista, juridisista tai tietoturvaan liittyvistä syistä.

6. Minne EU:n/ETA:n ulkopuolelle lähetämme tietosi

Lue mitä tietoa lähetetään kohdasta 3. Kenelle jaamme tietosi.

Automattic

Automattic Inc.
60 29th Street #343
San Francisco, CA 94110
United States of America

Privacy Shield -varmennuksensa mukaisesti Automattic Inc. ilmoittaa, että se noudattaa EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield -sopimusta.

Facebook

Facebook
1 Hacker Way
94025 Menlo Park, California
United States of America

Privacy Shield -varmennuksensa mukaisesti Facebook ilmoittaa, että se noudattaa EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield -sopimusta.

Google

Google LLC
1600 Amphitheatre Parkway
Mountain View, CA 94043
USA

Privacy Shield -varmennuksensa mukaisesti Google llc ilmoittaa, että se noudattaa EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield -sopimusta.

7. Yhteystietomme

Suomen Sukellushistoriallinen yhdistys ry.

Jouko Moisala
etunimi.sukunimi@dnainternet.net
osoite@sukellushistoriallinenyhdistys.fi, missä osoite on info

8. Kuinka suojelemme henkilötietojasi

  1. Tarjoamme sivumme salatun yhteyden yli yksityisyytesi turvaamiseksi.
  2. Sivustomme sijaitsee luotettavan suomalaisen palveluntarjoajan Zoner.fi Suomessa sijaitsevilla palvelimilla.
  3. Ylläpitäjiemme käyttämät salasanat ovat vaikeasti arvattavia
  4. Kävijätilastointia varten keräämämme aineisto on anonymisoitu ja voit myös kieltää seurannan.
  5. Googlen tai Facebookin tunnuksilla kirjautuminen on valinnaista. Voit tehdä/saada tunnuksen myös suoraan meille. Tiliä luotaessa tehdävä reCAPTCHA-tarkistus lähettää tietojasi Googlelle, mutta voit pyytää sähköpostitse ylläpitoa tekemään sinulle tilin.
  6. Keskustelu, kommentointi ja lomakkeet: Valinnanvapaus: Roskaviestien estämiseksi muun muassa IP-osoitteesi ja sähköpostiosoitteesi lähetetään ulkopuoliselle taholle tarkastusta varten. Lomakkeilla lähetettävät tiedot voit kuitenkin lähettää myös omasta sähköpostistasi (tai sopia salatusta viestinnästä vaikkapa jollakin pikaviestimellä tai puhelinsoitolla) ja siten välttää tämän sivuston edellyttämät tarkastukset. Keskusteluun ja kommentointiin osallistuminen puolestaan on oma valinta. Mikäli kuvakettasi kysytään ulkopuoliselta taholta, lähetetään sinne vain anonymisoitu sähköpostiosoite.
  7. Olemme implementoineet erinäisiä teknisiä suojauksia.

Yksityisyyttään varjeleville suosittelemme Mozillan Firefox -selaimen “yksityinen selaus” -tilaa, joka pyrkii estämään seurannan. Toki se sitten estää myös sivuillemme upotettujen Youtube-videoiden näkymisen (jos videon osoite on ilmoitettu, kopioi se toiseen yksityiseen ikkunaan) sekä lomakkeiden lähettäjän varmistamisen eli lomakkeiden lähetyksen, myös rekisteröitymiset (käytä tavallista sähköpostia). Lisäksi voit halutessasi käyttää jotakin yksityisyyttä suojelevaa maksullista palvelua (valitse jokin taho johon luotat; tässä esimerkki). On myös suositeltavaa käyttää toissijaista sähköpostiosoitetta (josta voit tarpeen tullen luopua) ja ottaa siinä käyttöön edelleenlähetys varsinaiseen sähköpostiosoitteeseesi.

9. Miten toimimme tietomurron tapahtuessa

Tietomurron sattuessa selvitämme parhaan kykymme mukaan mitä on tapahtunut, pyrimme minimoimaan haitat ja estämään saman jatkossa sekä tiedotamme asianosaisia viiveettä sähköpostitse. Salasanat vaihdetaan kun tilanne on korjattu.

10. Kolmannet osapuolet, joilta saamme henkilötietoa

Saamme kuvakkeesi Automatticin Gravatar-palvelusta, mikäli olet sen käyttäjä. Mikäli kirjaudut Googlen tai Facebookin tunnuksilla, saamme nimesi, sähköpostiosoitteesi ja profiilikuvasi näiltä tahoilta.

11. Henkilötietoon liittyvä automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Emme suorita automaattista päätöksentekoa tai profilointia muutoin kuin mahdollisesti automaattien rekisteröitymisen estämiseen, roskaviestien suodattamiseen kommenteista, lomakkeista ja keskusteluista sekä tietomurtojen estämiseen. Vääristä automaattisista tulkinnoista voit ottaa yhteyttä sähköpostitse, niin pyrimme korjaamaan tilanteen.

12. Toimialaan liittyvä lainsäädäntö

Eurooppalainen yleinen tietosuoja-asetus (GDPR)
Suomen Tietosuojalaki
Laki sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä