Kesän 2021 suunnittelu ja tapahtumat

Suunnittelupalaveri 5.6. kello 14.00 Turussa — Näyttely Uudessakaupungissa kesä–heinäkuussa — Sukellusnäytös Samppalinnan maauimalassa Turussa heinäkuussa

Tervehdys!

Kevättä on jäljellä hyvin vähän ja kesä on aluillaan. Hellittääkö tämä korona vai ei, sen näyttää aika? Toivottavasti tuleva, alkava kesä tulee olemaan yhtä ”helppo” kuin viime kesä!

Sukellushistoriallisesti kulunut aika on ollut hiljaista. ”Museon” tilat on pidetty vierailta suljettuina, ettei tätä virusta kulkeutuisi meidän kautta DG:n tiloihin.

Sukelluksen Päivä peruttiin. Se tiedettiin jo alkuvuodesta. Vähä-Sukelluksen Päivä tullaan todennäköisesti kuitenkin järjestämään heinäkuussa, mutta ilman kelloa. Kello tulee mukaan, jos joku keksii ”edullisen tavan” sen kuljettamiseen ja käyttämiseen maauimalassa. Painaa 900 kg ja nostokoneen tulisi kello nostaa noin 8 metrin armilla.

Sukellushistoriallinen näyttely tehdään Uudenkaupungin Pakkahuoneen yläkertaan. Avaus tapahtuu todennäköisesti ennen juhannusta. Rakentaminen siis kesäkuun alussa. Tilaa on! Nyt tarvitaan apua. ”Museosta” valitaan näyttelyesineet. Todennäköisesti: kaksiletkuiset ja yksiletkuiset hengityslaitteet, hieman vanhoja naamareita ja kokokasvoja, mittareita ja tietokoneita, kokonaisia laitepaketteja, pumppu ja kypärä, sukellusneuvos Öhman, painekammio, kamerat, kirjallisuutta jne. Aineistoa on ja vitriinejä.

Suunnittelupalaveri voitaisi pitää lauantaina 5.6. klo14.00. Kokoonnutaan Ursuitilla, Teijonkadulla ja katsotaan mihin mennään, jos ei voida koronan takia jäädä Ursuittiin.

Rakentamisen ajatuksena on, että suunnitellaan kokonaisuus, joka jaetaan toteutettaviin osiin, joille etsitään tekijät. Yksi vitriini tai osuus/tekijä, ryhmä!

Kiinnostaako?

Terveisin!

Jouko Moisala